Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iaurtul, un aliment gustos, uşor şi cu numeroase beneficii pentru sănătate

ro

18 Jun, 2014 00:00 1531 Marime text
Iaurturile au început să monopolizeze rafturile de lactate din magazine, fiind mai întâlnite decât brânza, smântâna sau chiar laptele. Acesta nu este un lucru rău, deoarece iaurtul aduce nenumărate beneficii sănătăţii noastre.

Iaurtul oferă organismului o cantitate importantă de „bacterii bune“, active, pentru păstrarea funcţionării optime a aparatului digestiv. În plus, multe dintre iaurturi conţin compuşi probiotici, care, în traducere liberă, înseamnă „pentru viaţă“. Este vorba, aşadar, de organisme care, consumate în cantităţi optime, aduc beneficii sănătăţii. Acestea au capacitatea de a regla microflora (echilibrul natural al organismelor) din intestine şi de a îmbunătăţi digestia. De asemenea, iaurtul are rolul de a întări sistemul imunitar, deoarece anumite „bacterii bune“ pe care le conţine produc acizi ce distrug bacteriile dăunătoare, inclusiv germenii care generează boli. Culturile vii de bacterii accelerează producerea de celule albe (leucocite), care luptă împotriva infecţiilor.
În plus, iaurtul garantează aportul de proteine animale, alături de alte substanţe nutritive precum calciul, magneziul, potasiul şi vitaminele D, B2 şi B12. Acest aliment contribuie, astfel, la prevenirea şi tratarea osteoporozei. Iaurtul mai are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului „rău“ din organism şi de a menţine constantă tensiunea arterială. În plus, are puţine calorii, dar oferă senzaţia de saţietate pentru o perioadă îndelungată, ceea ce-l transformă într-un aliment ideal în curele de slăbire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii