Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cele mai importante beneficii și utilizări ale uleiului de măsline

ro

03 Dec, 2016 00:00 1490 Marime text
Există din ce în ce mai multe studii care arată cât de multe beneficii poate avea uleiul de măsline pentru organism. Este recomandat în alimentaţie deoarece are o aciditate scăzută şi un miros deosebit. Conţine acizi mononesaturati de tip Omega-9 (acid oleic), acizi graşi polinesaturati Omega-6, acizi graşi saturaţi, acizi graşi polinesaturaţi tip Omega-3, polifenoli. Conţinutul crescut în vitamina E şi acizi graşi mononesaturati îl transformă într-un bun antioxidant. De asemenea, conține fitochimicale care distrug celulele canceroase și genele predispuse la cancer. Ulei de măsline conține şi grăsimi sănătoase care luptă împotriva depozitelor de grăsime din organism.
 
Consumul frevent în alimentaţie a acestui ulei reduce incidenţa apariţiei accidentelor vasculare. Conform unui studiu, bărbații care au consumat cel puţin 50 ml. de ulei de măsline/zi au avut o scădere a ratei de apariție a unui atac de cord cu 82%, comparativ cu bărbații care nu au consumat ulei de măsline.
 
În plus, este important pentru sănătatea părului, fiind recomandat femeilor care au părul moale, ce se despică şi se usucă la vârfuri. Este un bun remediu şi pentru menţinerea sănătăţii pielii, pe care o hidratează şi catifelează.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii