Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hreanul ne ajută în tratarea mai multor boli

ro

16 Jun, 2017 00:00 6128 Marime text
Hreanul este folosit că leac în bronșite, pneumonii, astm, gripă, răceli, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială (cură cu hrean și miere de albine se ia dimineață câte o lingură înainte de micul dejun ), inapetentă, stări de debilitate fizică, ajută digestia ,tușe, gripă, guturai, astm bronșic, bronsită cronică, alte afecțiuni ale căilor respiratorii superioare, nevralgii intercostale. Proprietatea lui de a stimula transpirația îl recomandă că remediu pentru scăderea temperaturii corpului, conform csid.ro.
 
Poate fi folosit că aliment, stimulant al digestiei, sau că remediu medicamentos în tinctura, oțetul de hrean, făina de hrean, sau în formă naturală râs sau macerat.
 
Sucul de hrean în combinație cu suc de lămâie și apă dizolvă mucozitățile de la nivelul sinusurilor, în afecțiunile traheo-bronsice; suc de hrean cu miere se ia de 2 ori /zi contra tusei.
 
 Din florile de hrean (mici, albe), se pot pot prepară ceaiuri împotrivă răcelii.
 
 Rădăcina de hrean rasă se pune în cataplasme pentru calmarea nevralgiilor, junghiurilor ; rădăcina de hrean rasă în amestec cu mierea se consumă dimineață câte o lingurită înainte de masă, într-o cură de 30 zile, pentru combaterea bolilor cardio-vasculare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii