Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Goji împiedică îmbătrânirea prematură a pielii

ro

19 Mar, 2015 09:10 2525 Marime text
Goji este un fruct mic de culoare roşie, originar din Asia. Aroma lui este o combinaţie între cireşe, zmeură şi curmalem iar gustul îl are uşor amărui. Goji conţine vitaminele A, B, C, E, betacaroten, 21 de minerale, printre care se numără zinc, fier, cupru, calciu, fosfor, 18 aminoacizi, 8 polizaharide, oxalaţi şi fibre. Fructele de goji au efect antiinflamator, antibacterian şi antimicotic.

De asemenea, aceste fructe au un conţinut crescut de antioxidanţi, substanţe care au capacitatea de a reduce riscul de degenerescenţă maculară, de a proteja organismul de stresul oxidativ, de a reduce oboseala, dar şi de a întări capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi.
 
Tot datorită antioxidanţilor, fructele goji împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, hrăneşte tenul şi curăţă în profunzime porii. În acelaşi timp, goji contribuie la menţinerea acuităţii vizuale şi la protejarea pielii. Consumul frecvent al acestor fructe sau al ceaiului de goji întăreşte sistemul imunitar, împiedică formarea celulelor maligne, ajută la curăţarea plămânilor, la funcţionarea rinichilor, reduce colesterolul şi trigliceridele, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, întăreşte părul şi previne apariţia bolii Alzheimer. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii