Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gingivita, tratată cu ajutorul remediilor naturiste

ro

13 Sep, 2014 12:58 1290 Marime text
Gingivita, o afecţiune localizată la nivelul gingiilor, se manifestă prin înroşirea, inflamarea şi sângerarea gingiilor. Cauza principală a producerii gingivitei este pelicula moale şi incoloră de bacterii care se formează pe dinţi şi gingii. Din acest motiv, se recomandă periajul de cel puţin două ori pe zi, precum şi curăţarea cu aţa dentară.
 
În cazul în care gingivita nu este tratată la timp, aceasta poate duce la pierderea dinţilor, respectiv avulsie dentară. Cel mai eficient remediu natural împotriva gingivitei este uleiul de cuişoare. În acest caz, se recomandă masarea gingilor cu acest ulei. Dacă apare senzaţia de usturime, este un semn că tratamentul funcţionează.
 
Deoarece busuiocul şi menta sunt tratamente antiinflamatorii eficiente, se recomandă spălarea cu pastă de dinţi care conţine aceste ingrediente. Un alt remediu se referă la bicarbonatul de sodiu aplicat direct la nivelul gingiei inflamate. După fiecare aplicare, se clăteşte gura cu apă. Gargara este, de asemenea, extrem de folositoare. Se adaugă puţină sare într-un pahar de apă caldă şi se face gargară cu această soluţie de două ori pe zi, respectiv dimineaţa şi seara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii