Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gândirea pozitivă şi numeroasele beneficii pentru sănătate

ro

13 Jul, 2014 20:11 1243 Marime text
Organismul produce cantităţi mari de anticorpi antigripali, în urma stimulării şi creşterii activităţii unei zone a creierului, care este asociată cu gândirea pozitivă. Studiile arată că persoanele optimiste răspund mai bine la vaccinările periodice, corpul lor fiind capabil să secrete mult mai mulţi anticorpi.
 
Persoanele care au o atitudine pozitivă sunt mai fericite, mai sănătoase, dar şi mai longevive, faţă de cele care gândesc negativ. Sistemul nervos are influenţă asupra întregului corp, dar şi corpul asupra psihicului. Menţinerea permanentă a unei gândiri pozitive şi a unei atitudini optimiste duce la scăderea stresului şi la îmbunătăţirea funcţiilor aparatului respirator.
 
În cazul apariţiei unei boli, nu trebuie să dezarmaţi, ci să luptaţi împotriva ei, iar gândirea pozitivă contribuie la vindecare. Dacă o persoană optimistă se va îmbolnăvi, aceasta se va vindeca mult mai repede decât o persoană pesimistă. Persoanele la care starea negativă devine una permanentă au un sistem imunitar scăzut, se îmbolnăvesc repede şi se vindecă greu. În acelaşi timp, sunt predispuse la depresie, anxietate şi fobii sociale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii