Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galangalul, folosit în tratamentul artritei

ro

26 Oct, 2014 09:23 1432 Marime text
Galangalul numit şi ghimbirul albastru este o plantă asemănătoare ghimbirului şi turmericului. Conţine vitaminele A şi C, precum şi flavonoide, fitonutrienţi şi numeroşi antioxidanţi, ce reduc acţiunile distrugătoare ale radicalilor liberi şi ale toxinelor care intră în corp. Această plantă este folosită în medicina tradiţională a popoarelor din Asia, pentru a calma disconfortul cauzat de inflamaţii ale abdomenului şi de ulcere.
 
Ceaiul de galangal este indicat în combaterea diareei, tratarea dispepsiei şi a flatulenţei, dar şi în tratamentul artritei şi al celei reumatoide. Galangalul este cunoscut şi pentru faptul că stimulează circulaţia şi are, în acelaşi timp, efect afrodisiac. Se pare că ingredientele pe care le conţine galangalul distrug celulele canceroase.
 
Persoanelor care suferă de stări de greaţă provocate din cauza unor probleme digestive, sau ca urmare a răului de mişcare (în maşină, avion sau pe vapor), le este recomandat să mestece câteva felii de rădăcină de galangal proaspăt. De asemenea, este indicat şi femeilor însărcinate, contra greţurilor matinale, deoarece nu are niciun fel de efecte adverse. Această plantă stimulează transportul oxigenului în organism, ajută la tratarea problemelor respiratorii, şi este folosit şi pentru a trata infecţiile nazale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii