Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frunzele de mure, remediu pentru durerea de dinți

ro

24 Oct, 2018 00:00 2108 Marime text


Întâlnit aproape în toate zonele țării, apreciat pentru fructele sale delicioase, murul este și una dintre cele mai vechi plante medicinale, mărturii despre folosirea ei în medicină datând din vremea lui Hippocrate (sec. al IV-lea î.Hr.), scrie Agerpres.ro.
 În înregistrările medicinale populare, rădăcina de mur este menționată ca o componentă a unui decoct utilizat pentru a trata dizenteria, dar și pentru tratarea diareei sau a tusei convulsive.
Sucul de fructe a fost recomandat pentru colită.
Frunzele, în combinație cu frunzele altor plante cu proprietăți medicale, sunt folosite ca ceaiuri. Frunzele de mure au fost mestecate încă din vremuri străvechi pentru a scăpa de durerea de dinți, potrivit ncbi.nlm.nih.gov.
Un decoct de frunze este util pentru o gargară în tratarea aftelor bucale.
De asemenea, frunzele au fost utilizate în mod tradițional în medicina pe bază de plante ca agent antimicrobian și pentru proprietățile lor de antioxidant. 
Fructe sunt adunate, în general, pentru a fi folosite la realizarea de gemuri, siropuri, vin și lichior.
Murele sunt importante într-o dietă pentru conținutul lor nutrițional ridicat de fibre dietetice, vitamina C, vitamina K și de mangan mineral esențial, potrivit nutrition-and-you.com.
Fructele, datorită conținutului complex în substanțe minerale, sunt recomandate în alimentația persoanelor care suferă de anemie, diaree, afecțiuni pulmonare, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare.
Murele sunt cunoscute pentru proprietățile lor anticanceroase, datorate aportului de antioxidanți, care distrug radicalii liberi ce dăunează celulelor și pot duce la cancer.
De asemenea, consumul de fructe ajută la protejarea și întărirea imunității.
Cercetările științifice arată că sunt extrem de bogate în substanțe cu efect antioxidant, fiind chiar cele mai puternice fructe în acest sens.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii