Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fructul lime contribuie la pierderea în greutate

ro

29 Oct, 2014 15:10 2577 Marime text
Fructul lime, asemănător cu lămâia, are numeroase beneficii asupra sănătăţii, printre acestea numărându-se pierderea în greutate, îmbunătăţirea digestiei şi tratarea afecţiunilor respiratorii. Lime conţine vitaminele C, A, B6, E şi K, dar şi acid folic, flavonoide, potasiu, calciu, fosfor, fier, cupru, kemferol, limonin, camfor.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, anticancerigene, antibiotice şi detoxifiante, acest fruct tratează constipaţia (un pahar cu suc de lime este un excelent purgativ) şi menţine nivelul de zahăr din sânge în limite normale. În cazuri de răceală şi febră, consumul de lime poate regla temperatura corpului. În acelaşi timp, protejează celulele sănătoase favorizează vindecarea reumatismului, aterosclerozei şi diabetului.

Uleiul extras din coaja de lime este folosit în numeroase produse cosmetice, deoarece oferă strălucire pielii şi o protejează de infecţii. Când este aplicat direct pe piele, acizii din uleiul de lime îndepărtează celulele moarte. De asemenea, acest fruct favorizează pierderea kilogramelor în plus, acidul citric din lime contribuind la arderea grăsimilor. În acest sens, un pahar de apă caldă cu sucul de la un lime este extrem de eficient. Lime-ul tratează scorbutul, afecţiune care se manifestă prin buze crăpate, ulceraţii ale gurii şi limbii şi gingii umflate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii