Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Floarea pasiunii, folosită în tratarea stărilor de anxietate

ro

04 Sep, 2014 10:37 1834 Marime text
Floarea pasiunii este un arbust căţărător, originar din America de Sud, care poate atinge lungimea de nouă metri. Florile cresc individual şi au petale albe, acoperite de o corolă de filamente violet sau roz. Floarea pasiunii sau passiflora conţine flavonoizi, steroli, cumarine, maltol, acid clorogenic, ulei volatil şi alcaloizi, precum harmină, harman şi  harmol şi are proprietăţi sedative, anxiolitice, analgezice, hipotensive, antispastice şi analgezice.
 
Fructele de floarea pasiunii sunt comestibile şi se folossesc mai ales la prepararea unor sucuri din fructe exotice. În scop terapeutic, se folosesc ramurile tinere şi subţiri, cu sau fără frunze, care, după uscare, se utilizează la prepararea de infuzii, tincturi, extract lichid şi pulberi. Infuzia de floarea pasiunii este utilizată în tratarea stărilor de anxietate, a stărilor de stres, în special a celor însoţite de încordare musculară, dar şi în cazuri de gastrită, colită, astm.
 
Extractul de passiflora redă calmul şi scade anxietatea, îmbunătăţeşte calitatea somnului, tratează insomnii şi nevralgii. Activitatea sedativă se datorează în special fitocomplexului flavonidic care acţionează cu alte substanţe active din această plantă. Sindromul de colon iritabil, simptomele premenstruale şi durerile de spate pot fi tratate cu ajutorul florii pasiunii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii