Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectul nebănuit al avocadoului asupra organismului

ro

27 Jun, 2020 00:00 2816 Marime text
  • Avocado are un efect nebănuit asupra organismului
  • Avocado nu te îngrașă, însă este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care previn apariția bolilor cardiovasculare.


Multă lume a auzit de beneficiile fructului avocado.
Dar foarte puțini l-au încercat. Avocado este un fruct cu adevărat miraculos care ar trebui consumat zi de zi. Dacă nu te-a convins deocamdată cu proprietățile lui, iată 4 motive să-l încerci.
1. Nu îngrașă
În fuga noastră de grăsimi, uităm să consumăm grăsimile cu adevărat sănătoase. Avocado nu te îngrașă, însă este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care previn apariția bolilor cardiovasculare. În plus, avocado conține fibre care “taie” pofta de mâncare. Studiile arată că după o masă la care ai avut și avocado, senzația de sațietate persistă mai mult decât după o masă fără avocado.
2. Este delicious, cremos și plin de vitamine
Avocado are o textură cremoasă, are un gust bun și poti beneficia de proprietățile a peste 14 minerale, proteine, aminoacizi esențiali, fibre solubile, fitosteroli, polifenoli, carotenoide, omega-3, vitamine din complexul B, vitaminele C, E și K.
Multa lume a auzit de beneficiile fructului avocado. Dar foarte putini l-au incercat. Avocado este un fruct cu adevarat miraculos care ar trebui consumat zi de zi. Daca nu te-a convins deocamdata cu proprietatile lui, iata 4 motive sa-l incerci.

 
  1. Are grija de sănătatea ta

Grație elementelor menționate mai sus, este de la sine înțeles ca avocado este un fruct benefic sănătății. Mai exact, avocado are grijă de sănătatea inimii, protejează corpul împotriva diabetului, cancerului, bolilor degenerative ale ochilor și ale creierului. Avocado reglează nivelul glicemiei, scade inflamația din organism și scade colesterolul rău.
  1. Este versatil

Avocado este un fruct compatibil cu multe alte alimente. El poate fi combinat atât cu alte fructe, cât și cu legume. Poți să adaugi avocado în shake-ul de ciocolată de la micul dejun sau să-l adaugi în sandwich-ul cu ou. Poți să pui avocado în salata sau să-l amesteci cu boabe de quinoa, fasole și orez sălbatic. Ca să nu mai vorbim despre supele cremă reci sau calde pe care le poți prepara cu avocado. Îl poti transforma în sos pentru salată amestecându-l la blender cu suc de lămâie, apă, oțet și condiment. Îl poti combina cu carne de pui, cu peste sau îl poți face guacamole.





Sursa foto: en.wikipedia.org







 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii