Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele terapeutice ale ceaiului de anghinare

ro

23 Apr, 2015 09:19 2965 Marime text
Anghinarea, o plantă foarte populară în sudul Europei, are în compoziţia sa vitaminele C, B şi K, dar şi minerale. Ceaiul de anghinare se numără printre cele mai bune ceaiuri destinate pierderii în greutate, deoarece previne retenţia apei şi ajută la eliminarea excesului de grăsime din corp. De asemenea, curăţă ficatul, reduce colesterolul şi reglează nivelul zahărului din sânge.
 
Proprietăţile sale curative sunt datorate în special cinarinei, un tip de potasiu foarte puternic şo benefic pentru organism. Ceaiul de anghinare este indicat în tratarea afecţiunilor digestive, deoarece facilitează secreţia de sucuri digestive şi stimulează apetitul alimentar. Totodată, acest ceai este indicat şi în alte probleme gastrointestinale, precum greaţă, vomă, diareea, constipaţie, arsuri stomacale, balonare sau dureri stomacale.
 
Ceaiul de anghinare stimulează funcţia ficatului şi producerea de bilă, curăţă ficatul de toxine şi de efectele nocive ale alcoolului. În plus, acest ceai contribuie la menţinerea unui ten tânăr, neted şi catifelat. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii