Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Oz dezvăluie ingredientele nocive din pastilele de slăbit

ro

26 May, 2015 00:48 2268 Marime text


Suntem conștienți că secretul slăbirii perfecte este o dietă echilibrată, sănătoasă, combinată cu sport. Însă, din ce în ce mai multe persoane apelează la pastilele de slăbit, pentru că au iluzia că datorită faimoaselor pilule vor da mai repede jos kilogramele în plus.

Sunt diferite feluri de pastile care îți promit să te slăbească fără efort şi care merg pe premiza absorbţiei de grăsime, suprimării apetitului sau creşterii ratei de funcţionare a metabolismului. Dar, nu toate pilulele de acest gen sunt sigure, iar multe dintre ele conţin ingrediente foarte periculoase. Prin urmare, ar trebui să te asiguri ce fel de pastile cumperi pentru a nu dăuna sănătăţii tale în nici un fel.

Doctor Oz a făcut o listă cu „ingredientele-pericol” din pastilele de slăbit de care este necesar să te fereşti.

Efedrină/Pseudoefedrină/Ma Huang este un ingredient ce se găseşte în pastilele şi ceaiurile de slăbit care îți afectează sistemul nervos și duce la creşterea presiunii sângelui şi a ritmului cardiac până la infarct sau moarte.

Sinefrina este cunoscută şi sub numele de „Bitter Orange/Portocală amară” și este o substanţă chimică care îți taie pofta de mâncare. Similară cu efedrina, poate să cauzeze creşterea ritmului cardiac, migrene, stări de greaţă, insomnie, stări de leşin sau chiar infarct.

Sibutramina este o substanţă activă a ingredientelor de slăbit și un puternic stimulent care poate să crească foarte tare riscul de infarct, aritmie sau atac cerebral. Sibutramina a fost interzisă comercializării în anul 2012, dar s-a descoperit că numeroşi producători de pastile de slăbit încă o folosesc. Fenproporex este un stimulent interzis deja în Statele Unite, care odată ajuns în corp se transformă în amfetamină şi poate cauza aritmie şi chiar moarte subită.

Fenolftaleina a fost descoperită în compoziţia mai multor tipuri de pastile pentru slăbit și este o substanţă chimică puternică, folosită până în anul 1999 în anumite tipuri de laxative. Este periculoasă și considerată de specialişti „nesigură pentru sănătate şi ineficientă”.

Sursa: doctoroz.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii