Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două remedii naturiste pentru durerile de cap

ro

03 Aug, 2014 11:26 2301 Marime text
Una dintre cele mai comune probleme de sănătate, cu care ne confruntăm aproape zilnic, este deja obişnuita durere de cap. Pentru a îndepărta această durere, fără medicamente, sunt extrem de benefice următoarele două remedii.
 
Primul dintre acestea se prepară dintr-o linguriţă de pulbere din rădăcină uscată de valeriană şi o lingură de miere de albine. Cele două ingrediente se omogenizează şi se consumă imediat. Această soluţie este eficientă în cazul durerilor de cap, migrenelor, crizelor de nervi, agitaţiei, dar şi a insomniei. Valeriana este bogată în calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, vitaminele A, B1, B6, B9, C, E, PP şi K, precum şi acizi graşi esenţiali Omega-3, fibre şi clorofilă. De asemenea, valeriana are proprietăţi tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecţioase, antiscorbutice, de purificare, laxative, diuretice, emoliente, răcoritoare şi uşor cardiotonice, în timp ce mierea de albine are proprietăţi cicatrizante, calmante, tonifiante, antibacteriene, antiinflamatorii, energizante, nutritive, biostimulatoare şi antioxidante.
 
Cel de-al doilea remediu se referă la ceaiul de ghimbir, care, datorită proprietăţilor sale, este foarte eficient în cazul durerilor de cap. Acesta reprezintă o sursă excelentă de vitamine şi minerale şi conţine vitaminele din grupul B, C şi  A, dar şi magneziu, potasiu, cupru şi mangan.Pentru a prepara acest ceai, se fierb câteva bucăţi de rădăcină de ghimbir timp de zece minute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii