Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce trebuie să introduci prune uscate în alimentaţia ta

ro

27 Nov, 2016 00:00 1951 Marime text
Prunele uscate conţin o cantitate mare de antioxidanţi, dar în acelaşi timp sunt şi o sursă excelentă de vitamine (A, B, C) şi minerale (calciu, magneziu, potasiu, seleniu şi fier). Consumul de prune uscate îmbunătăţeşte digestia şi accelerează tranzitul intestinal. De asemenea, prunele uscate furnizează organismului o doză bună de fibre, nutrienţi care potolesc rapid foamea şi asigură senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Fibrele solubile din prunele uscate ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, mărind timpul de şedere al alimentelor în stomac.
 
Datorită conţinutului în fibre solubile, prunele uscate previn diabetul de tip 2, însă nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat. Graţie antioxidanţilor care se regăsesc în pulpa lipicioasă, aceste fructe uscate scad drastic riscul de cancer. Tot datorită antioxidanţilor, prunele uscate încetinesc îmbătrânirea pielii, contribuie la sporirea producţiei de colagen, substanţă responsabilă pentru menţinerea elasticităţii pielii. Prunele uscate reprezintă şi o bună sursă de potasiu, mineral esenţial pentru menţinerea unei presiuni sanguine normale.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii