Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce sunt recomandate în alimentaţie fructele uscate

ro

13 May, 2017 00:00 1863 Marime text
Fructele uscate precum stafidele, caisele, smochinele, piersicile, prunele, curmalele, datorită conţinutului lor ridicat de vitamine şi nutrienţi, sunt recomandate în alimentaţie. Pot fi consumate în salate de fructe, dimineaţa, la micul dejun, sau pot fi savurate alături de un griş cu lapte.
 
Smochinele uscate conţin aproape de două ori mai mult calciu decât laptele, contribuie la detoxifierea organismului, fiind utile în curele de slăbit. Fibrele hrănitoare din smochine ţin departe senzaţia de foame. Consumul de curmale uscate îmbunătăţeşte activitatea cardiacă şi insomniile. Totodată, sunt foarte bune în ceea ce priveşte combaterea diverselor probleme digestive. Curmalele uscate conţin şi fluor, care previne apariţia cariilor. De menţionat că nu sunt recomandate diabeticilor.
 
Caisele uscate îmbunătăţesc sistemul imunitar şi sunt recomandate în anemii, astenii şi convalescenţe. Introduse în dietă, combat insomnia şi oferă un somn liniştitor. Din caisele uscate se poate prepara un ceai - două linguri de fructe tocate mărunt, adăugate într-un pahar cu apă clocotită. Se lasă la infuzat aproximativ două ore şi se bea cald, înainte de masă.
 
Prunele uscate conţin vitaminele A, B şi C, sulf, magneziu, sodiu, fosfor şi potasiu. Ele previn constipaţia şi contribuie la stoparea pierderii de calciu prin urină. În plus, prunele uscate întăresc sistemul imunitar, combat anemia şi favorizează scăderea în greutate, deoarece asigură senzaţia de saţietate destul de rapid.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii