Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce sunt folosite uleiurile presate la rece

ro

06 Apr, 2015 11:32 1114 Marime text
Uleiurile presate la rece, cunoscute mai ales sub denumirea de uleiuri extravirgine, au un rol important în alimentaţie, mai ales în ceea ce priveşte alcătuirea unei diete echilibrate şi sănătoase. Aceste uleiuri sunt bogate în substanţe nutritive, au un gust plăcut, culoare, vâscozitate şi aromă deosebite. Tipul de ulei folosit în alimentaţie este important pentru starea generală de sănătate şi, în special, pentru cea a sistemului nervos.
 
Uleiul presat la rece este un ulei nerafinat chimic, obţinut prin presarea mecanică a seminţelor. Aceste tipuri de ulei conţin acizi graşi polinesaturati cu un rol important pentru metabolismul organismului, substanţe minerale valoroase pentru organism, vitamele A, B, C, D, E, K şi antioxidanţi.
Uleiurile presate la rece previn arteroscleroza, hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică şi accidentele vasculare. Tot el scad colesterolul, combat depresia, alergiile, insomnia şi constipaţia. De asemenea, uleiurile extravirgine au un efect benefic asupra ficatului şi pielii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii