Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce spirulina este considerată un „super-aliment”

ro

17 May, 2015 15:55 1749 Marime text
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstruie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ. Este considerată un „super-aliment” deoarece este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului. După recoltare, spirulina este transformată într-o pastă densă, apoi este lăsată să se întărească, după care este pisată, ca în final să fie comercializată sub formă de capsule.
 
Spirulină conţine o mare cantitate de vitamine, 70% proteine de înaltă calitate (mai multe decât carnea) şi o multitudine de micro şi macroelemente, inclusiv fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor şi seleniu. Spirulina ajută la regenerarea celulară şi la încetinirea proceselor de îmbătrânire. Această algă este recomandată în timpul eforturilor de mare intensitate sau de lungă durata, în carenţele de minerale, în anemie, dar şi astenie.
 
Acizii graşi Omega-3 şi Omega-6 conţinuti de spirulină sunt responsabili de scăderea colesterolului. Administrată cu o jumătate de oră înainte de masă, spirulină reduce pofta de mâncare. În plus, creşte rezistenţa organismului, încetineşte creşterea şi înmulţirea bacteriilor, accelerează procesul natural de purificare şi de eliminare a toxinelor. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii