Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm tărâţe de grâu

ro

02 Jul, 2015 09:55 1066 Marime text
 
Tărâţele de grâu au numeroase proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului nostru. Tărâţele de grâu conţin vitamine, precum retinol, niacină, tocoferol şi piridoxină, minerale şi antioxidanţi.Tărâţele de grâu, datorită conţinutului bogat în fibre, facilitează tranzitul intestinal şi tratează problemele de constipaţie. Tărâţele de grâu sunt recomandate în alimentaţia persoanelor care suferă de obezitate, deoarece stratul exterior al cerealelor reduce absorbţia de substanţe nutritive.
 
În plus, acestea controlează apetitul şi cresc senzaţia de saţietate.Tărâţele de grâu conţin acizi graşi nesăturaţi care cresc nivelul colesterolului bun şi, astfel, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, tărâţele de grâu îmbunătăţesc digestia, uşurează semnificativ procesul de tranziţie al alimentelor, ajută la menţinerea celulelor tinere. Tărâţele de grâu sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie, din cauza faptului că acestea au un conţinut considerabil de minerale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii