Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce peştele este o parte importantă a unei diete sănătoase

ro

09 Aug, 2015 11:13 1869 Marime text
Peştele este o parte foarte importantă a unei diete sănătoase, deoarece el contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge. Peştele, consumat frecvent, reduce tensiunea arterială, colesterolul şi previne apariţia bolilor de inimă. Cercetările în domeniu arată că acizii graşi Omega-3 din carnea de peşte (macrou, sardine, somon) împiedică scăderea densităţii osoase şi protejează împotriva fracturilor. Peştele este bogat în substanţe nutritive, precum vitamina D şi seleniu, are un conţinut ridicat de proteine şi scăzut în grăsimi săturate.
 
Grăsimile Omega-3 din peşte protejează inima împotriva dezvoltării tulburărilor de ritm cardiac, ajută la scăderea frecvenţei cardiace, îmbunătăţesc funcţia vaselor sanguine, scad trigliceridele şi diminuează inflamaţia. Omega-3, de asemenea, îmbunătăţeşte abilităţile de învăţare ale copiilor şi funcţionarea sistemului imunitar. Consumul frecvent de peste poate reduce riscul de accident vascular cerebral, depresia, boala Alzheimer şi alte afecţiuni cronice. Mai mult de atât, peştele furnizează iod, un mineral necesar pentru fabricarea hormonilor tiroidieni. Peştele conţine şi vitamina B6, care permite sinteza lipidelor şi a proteinelor, vitamina B12, care luptă contra anemiei, vitamina D, esenţială pentru asimilarea calciului şi vitamina A, benefică pentru ochi şi piele.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii