Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce este bine să consumăm grepfrut

ro

01 Aug, 2017 00:00 2996 Marime text
Grepfrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier.
 
Conține, de asemenea, și licopeină (cea care îi dă și culoarea roz și roșie), un antioxidant benefic pentru organism, dar și cu efect antitumoral. Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume, prin urmare și de grepfrut ne protejează împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Specialiștii susțin că grepfrutul roz sau roșu este unul dintre cele mai sănătoase alimente și că substanțele antioxidante pe care le conține pot împiedica îmbătrânirea precoce a organismului, conform Agerpres.ro.
 
Este un fruct apreciat pentru conținutul bogat în enzime care stimulează digestia. Conținutul ridicat de vitamina C, îl face eficient în tratarea răcelilor și ajută la scăderea febrei.
 
Consumul regulat de grepfrut, câte un fruct pe zi, previne bolile tubului digestiv, constipația, aciditatea gastrică, ateroscleroza, artrita, reumatismul, osteoartrita și astmul.
 
Grepfrutul ajută la menținerea sănătății gingiilor și previne inflamarea lor. Consumul de grepfrut scade nivelul de colesterol și de trigliceride. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grepfrut pe zi, înaintea fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.
Grepfrutul protejează inima, prevenind bolile cardiace. Consumul regulat de grepfrut ajută la scăderea colesterolului și micșorează riscul de boli cardiace.

Grepfrutul este un hepatoprotector natural.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii