Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi trata arsurile solare

ro

28 Jul, 2015 10:15 1687 Marime text
Expunerea la soare oferă multiple beneficii organismului, printre care sinteză vitaminei D, combaterea stărilor depresive, ameliorarea durerilor articulare, creşterea imunităţii. Însă o expunere prelungită la soare reprezintă un factor de risc pentru apariţia a numeroase afecţiuni, printre care se află şi cancerul de piele.
 
Persoanele care se expun pentru o perioadă îndelungată la soare şi la ore nepotrivite se pot confrunta cu arsuri solare de gradul I, care se manifestă prin dureri locale de intensitate moderată. Pentru a ameliora senzaţia de usturime provocată de arsurile solare, există câteva remedii naturiste care pot ajuta la refacerea pielii. Castraveţii răcoresc pielea şi ameliorează roşeaţa, iar cartofii accelerează vindecarea zonelor afectate. Atât castraveţii, cât şi cartofii se aplică direct pe piele.
 
Un alt remediu natural împotriva arsurilor solare este aloe vera, datorită efectelor cicatrizante, antibacteriene, dezinfectante şi analgezice ale plantei. În acest scop, se pot unge zonele afectate cu un gel de aloe vera. Propolisul este un produs apicol foarte eficient împotriva arsurilor solare. Acesta conţine acid feluric, care protejează pielea şi accelerează procesul de vindecare al rănilor cauzate de arsurile solare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii