Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poate fi îmbunătăţită starea emoţională

ro

11 Jun, 2014 00:00 1560 Marime text
Conexiunea dintre minte şi corp se referă la modalitatea prin care organismul reacţionează şi răspunde la felul în care simte, gândeşte şi acţionează o persoană.
Perioadele dificile afectează sistemul imunitar şi dezechilibrează sănătatea emoţională. Când o persoană este stresată sau tristă, corpul încearcă, prin anumite semne, să transmită creierului că ceva nu este în regulă. Printre aceste semne fizice se numără tulburările de somn, modificarea poftei de mâncare, pierderea sau creşterea în greutate, stările de oboseală, creşterea tensiunii arteriale.
Pentru îmbunătăţirea stării emoţionale, este foarte importantă exprimarea sentimentelor. Membrii familiei, psihologul sau chiar duhovnicul pot oferi perspective noi, de mare ajutor în rezolvarea problemelor. O altă modalitate se referă la relaxarea minţii şi a corpului. Meditaţia, respiraţia profundă şi exerciţiile fizice relaxează corpul şi mintea, contribuind la echilibrarea emoţiilor.
De asemenea, este deosebit de important modul în care viaţa este trăită. O viaţă liniştită, fără dependenţe, o masă sănătoasă şi un somn odihnitor ajută extrem de mult la îmbunătăţirea stării emoţionale. Identificarea celor mai importante probleme şi crearea unor afirmaţii pozitive, precum „sunt sănătos şi fericit, atât fizic, cât şi emoţional“, contribuie la atingerea unei stări emoţionale bune.
Nu în ultimul rând, relaţiile apropiate cu persoane pe care poţi conta, atât în ceea ce priveşte prietenia, cât şi dragostea, persoane solare, ce sprijină obiceiurile sănătoase, reprezintă un factor- cheie pentru o viaţă fericită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii