Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colesterolul, o afecţiune cu care se confruntă o treime dintre români

ro

24 Jul, 2014 15:33 1023 Marime text
O treime dintre români au probleme cu colesterolul, prezentând o valoare ridicată a acestuia în sânge. Printre cauzele care duc la creşterea colesterolului se află dieta bogata în grăsimi animale, stresul şi bolile caracterizate de creşterea hormonilor de stres, surplusul de kilograme, lipsa sportului, dar şi bolile tiroidiene, diabetul zaharat şi fumatul.
 
Creşterea colesterolului este asociată cu depunerea grăsimilor în pereţii vaselor arteriale, bolile de inimă şi accidentele vasculare cerebrale. Un nivel de colesterol cu mult sub limita normală determină probleme de concentrare şi de memorie.
Pentru persoanele care au colesterolul mărit este foarte important să renunţe la alimentele grase şi să consume cereale, legume şi fructe proaspete. Pe lângă acestea, infuziile din plante contribuie şi ele la scăderea colesterolului.
 
Ceaiul verde este bogat în vitamina C şi antioxidanți, are efect diuretic, neurostimulator. Se pot consuma trei căni pe zi. Infuzia din frunze de mesteacăn se prepară adăugând la o cană cu apă o lingură de frunze de mesteacăn uscate şi mărunţite, în timp ce infuzia din frunze de afin  se prepară adăugând la o cană cu apă fierbinte o linguriță de frunze uscate şi mărunţite. Din această infuzie, se pot consuma trei căni pe zi, după mesele principale.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii