Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colaborare ZIUA de Constanţa Prof. univ. dr. Elvira Craiu - „Să luptăm pentru o inimă puternică“

ro

02 Feb, 2017 00:00 3042 Marime text
Începem astăzi o serie de articole dedicate sănătăţii inimii, realizate de prof. univ. dr. Elvira Craiu, colaboratoare a cotidianului ZIUA de Constanţa, o personalitate marcantă a lumii medicale constănţene. Aşteptăm întrebările şi sugestiile voastre cu privire la subiectele ce vor fi abordate în cadrul acestor materiale. 

Despre prof. univ. dr. Elvira Craiu 

Medic primar cardiolog, doctor în ştiinţe medicale, profesor universitar, conducător de doctorate, dr. Elvira Craiu este membru permanent al Uniunii Medicale Balcanice din 1980, membru al Societăţii Române de Cardiologie din 1990, membru al Societăţii Europene de Cardiologie din 1990, „Clinical Hypertension Specialist of the European Society of Hypertension” - 2005, „Fellow“ al Societăţii Internaţionale de Hipertensiune (ISH) - 2007.
 
Activitatea sa mai cuprinde participări la peste 80 de congrese, consfătuiri şi simpozioane în ţară, la peste 50 de congrese şi consfătuiri în străinătate, la peste 60 de congrese internaţionale, la peste 90 de congrese si consfătuiri naţionale. Este autoarea a opt cărţi de specialitate şi a contribuit la două monografii de referinţă din literatura medicală românească: „Electrocardiografia în practica medicală curentă“, sub redacţia prof. dr. I. Ţintoiu; „Cardiologia clinică 2015“, sub redacţia prof. dr. E. Apetrei.
 
A semnat peste 200 de articole şi studii de specialitate în publicaţii de profil din ţară şi din străinătate. Investigator principal la 22 studii ce au înglobat cca 1.500 de bolnavi: 11 studii internaţionale pe bază de contract, 12 studii multicentrice româneşti, şase studii internaţionale în derulare, şapte studii internaţionale pe bază de contract.

Citeşte şi: 

Medicul Elvira Craiu ne învaţă cum să ne protejăm de bolile de inimă. Sfaturi pe înţelesul tuturor

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Friptu Nicolae 21 Feb, 2017 10:05 Cunoaștem din activitatea domniei sale prin accesul la lucrările sale. Mult mai instructiv ar fi daca in paginile ziarului Dvs ar fi publicate părerile si sfaturile domniei sale pe întelesul tuturor. Va mulțumesc , Nicolae Friptu