Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coarnele, rol în vindecarea rănilor ulceroase

ro

05 Jul, 2014 09:44 5480 Marime text
Coarnele, fructe acrişoare de culoare roşie sau galbenă, au în componenţa lor celuloză, acizi, tanini, zaharuri, săruri minerale, vitaminele A, B1, B2, C şi PP. Coarnele au efect hemostatic şi sunt folosite pentru oprirea hemorogiilor nazale, dar şi în tratarea diareei, enterocolitei şi enteritei.
 
Coarnele sunt eficiente în tratarea crampelor abdominale, a icterului, paraziţilor intestinali, bolilor de ficat şi hemoroizilor. Aceste fructe au efect dezinfectant, cicatrizant şi energizant. Totodată, stimulează pofta de mâncare şi combat anorexia.
 
Tinctura din coarne este folosită pentru închiderea rănilor ulceroase şi chiar a nişelor formate în pereţii stomacului bolnav. Această tinctură se realizează din 20 grame de frunze, 20 grame de fructe, 20 grame scoarţă de corn şi 200 ml de alcool, de 60 de grade. Ingredientele se lasă la macerat zece zile. Ulterior, se strecoară şi se păstrează la rece. Înaintea meselor principale, se administrează câte 30 de picături de tinctură în 30 ml de apă plată, timp de o săptămână.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii