Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciupercile, bogate în antioxidanţi

ro

29 Aug, 2018 00:00 1952 Marime text
Ciupercile sunt super-alimente. Asta pentru că nu conțin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare și sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).

Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simți satul fără să crești conținutul caloric, scrie csid.ro.

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decât germenii de grau și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.

L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii