Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci plante care stimulează fertilitatea

ro

21 Sep, 2014 10:59 1645 Marime text
Plantele reprezintă o terapie alternativă de stimulare a fertilităţii, fără efecte secundare. Trifoiul roşu se numără printre cele mai eficiente plante pentru stimularea fertilităţii, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Este bogat în vitamine, minerale şi proteine, cu roluri esenţiale pentru tonifierea uterului, creşterea libidoului şi echilibrarea hormonală.
 
Fructul castităţii are efect afrodisiac, dar contribuie şi la reglarea nivelului hormonilor din organism, care reglează ovulaţia, tratează amenorea, dismenorea şi tonifică uterul. Ginsengul este o plantă care se remarcă prin efectul ei tonic asupra sistemului reproducător al femeilor şi creşterii fertilităţii lor, prin tratarea problemelor menstruale, stimularea fertilităţii bărbaţilor, contribuind la creşterea libidoului şi a producţiei de spermatozoizi.
 
Dong Quai este o altă plantă benefică pentru fertilitate, deoarece oferă un impuls producţiei de hormoni sexuali feminini (estrogen) necesari pentru concepţie, dar ajută şi la reglarea nivelurilor hormonale. Branca Ursului este una dintre plantele esenţiale pentru sporirea fertilităţii, atât masculine, cât şi feminine, fiind un stimulent hormonal eficient. Acesta contribuie la tonifierea organelor genitale, stimulează activitatea ovariană şi producţia de ovule. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii