Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cervana combate stările de anxietate

ro

11 Apr, 2015 00:00 1507 Marime text
Cervana este o plantă care creşte în zonele umede de la marginea râurilor. În scop terapeutic, se foloseşte partea aeriană a plantei, care conţine flavone, acizi organici şi uleiuri eterice. Cervana are efecte diuretice şi sedative asupra sistemului neuro-vegetativ.
 
Datorită proprietăţilor sale, această plantă stimulează secreţia gastrică, asigură buna funcţionare a glandei tiroide, combate stările de nelinişte, de panică sau de anxietate. De asemenea, elimină senzaţia de sufocare determinată de hipertiroidie şi ameliorează tusea de origine nervoasă.
 
În plus, cervana favorizează buna funcţionare a inimii, reglează activitatea glandelor suprarenale şi scade febra. În acelaşi timp, mai este indicată şi în ameliorarea nevrozelor cardiace şi în tahicardie. Sucul proaspăt de cervană - obţinut din stoarcerea plantei - poate fi folosit, în uz extern, în caz de eczeme, răni sau alopecie.
 
De menţionat este că femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite preparatele care conţin această plantă.
 
Sursa foto: agrofm.ro 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii