Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Pericolul făinii de grâu – partea a 2-a

ro

13 Sep, 2021 00:00 2968 Marime text
  • Populația suferă o intoxicație masivă cu produse din grâu. 
În cartea sa ”DIETA FĂRĂ GLUTEN” (apărută de la editura Adevăr Divin în 2013) – medicul cardiolog american William Davis realizează o expunere bazată pe dovezi științifice și validări practice – cu privire la TOXICITATEA GRÂULUI MODERN și a produselor care îl conțin: pâinea, ”cerealele integrale”, produsele de patiserie, brutărie, cofetărie, pastele, pizza, covrigii, brioșele, clătitele, aluaturile de toate felurile, rulourile, lipiile și ale zeci și mii de variante de produse care umplu rafturile super-market-urilor.

Dr. Davis arată cum oamenii au fost ”îmboldiți” să mănânce ”carbohidrați sănătoși” din ”cereale integrale” – care au devenit în prezent sursa principală de hrană – fiind consumați la micul dejun (cerealele integrale cu lapte sau suc de portocale), la masa de prânz (pâinea integrală sau lipia) și la masa de seară (pizza, pastele, sandwich-urile și salatele ”cu crutoane”). Plus toate deserturile – indiferent de care și când servite – care conțin majoritatea făină de grâu! (tarte, plăcinte, prăjituri, clătite sau papanași – toate fabricate cu făina de grâu!).
Toți mâncăm grâu zilnic, de mai multe ori pe zi – fără să avem habar ce intră în corpul nostru!

Populația suferă o intoxicație masivă cu produse din grâu – fără a se studia sau evalua impactul asupra stării de sănătate a făinii acestei plante. Grâul ”modern” – este un grâu modificat genetic și hibridizat intensiv de oamenii de știință – pentru a produce o recoltă masivă și a rezista la dăunători și intemperii. De asemenea, este tratat cu diferite insecticide și îngrășăminte – pentru că altfel, n-ar reuși să supraviețuiască (fără asistența omului).
Iar făina de grâu este amestecată cu multe substanțe chimice – cu denumiri ciudate – amelioratori, afânători, potențatori de gust și aromă, coloranți, edulcoranți etc etc. – obținându-se ”premixuri” = amestecuri ”super-bombe” din care se obțin toate produsele apetisante din magazine, brutării, cofetării și bucătăriile caselor noastre.

Și noi, toți, consumăm zilnic aceste produse – împinși de o publicitate agresivă – și de mirosurile lor ”ademenitoare”!

Să enumerăm rapid PRINCIPALELE EFECTE ale grâului asupra organismului și stării de sănătate – identificate în studii și validate în practică (citate în cartea dr. Davis):

1) CREȘTEREA ÎN GREUTATE – ”burta de grâu” și obezitatea

Consumul zilnic de grâu declanșează un ciclul al sațietății și foamei, controlat de insulină – la care se adaugă o oscilație a stărilor de euforie (imediat după consum) și sevraj (la 2-3 ore după consum, stare de slăbiciune, amețeală, de rău – care cedează dacă mănânci ceva ”cu grâu” – de aceea trebuie să mănânci sau să ronțăi ceva continuu de-a lungul zilei = efect tipic de ”drog”).

Se realizează o perturbare neurologică și o generare a DEPENDENȚEI – cu efect = DEPUNEREA DE GRĂSIME. ”Burta de grâu” apare în regiunea taliei – ca o manifestare exterioară a depunerii de grăsime din jurul organelor interne (pancreas, ficat, intestine), ca urmare a ciclurilor repetate de hiperglicemie – secreție de insulină – depunere de grăsime = apărute după fiecare masă care conține produse de grâu.

Această ”burtă de grâu” din jurul taliei acționează ”ca o glandă endocrină” – ce produce hormoni estrogeni (feminini) și prolactină – și la femeie, și la bărbat. De aceea, bărbații cu ”burta de grâu” (mâncătorii de pizza și paste, hotdog sau burgeri) au și sânii măriți (arată de parcă sunt ”însărcinați”!). Dr. Davis spune că această ”grăsime abdominală” provocată de produsele de grâu este o grăsime specială, nu un simplu depozit pasiv de calorii acumulate după consumul de pizza – ci o glandă endocrină comparabilă cu tiroida sau pancreasul, cu diferența că este foarte mare și foarte activă! Dar este o ”glandă” cu acțiune haotică – care perturbă întregul sistem endocrin al organismului.

Toate persoanele care au scos grâul și produsele din grâu din alimentație – au pierdut în greutate – prin dispariția grăsimii din zona taliei (a ”burții de grâu”).

Dacă doriți, testați o lună de zile – această ipoteză! Nu aveți nimic de pierdut – decât o lună de pauză de expunere la ”otrava nr. 1” a lumii moderne. Și un sindrom de ”sevraj” (cu nervozitate, iritabilitate, stare de agitație, uneori ușoară slăbiciune – care dispare de cele mai multe ori, după 4-5 zile sau 2 săptămâni).

2) CREȘTEREA GLICEMIEI

Dr. Davis spune că fenomenul care declanșează acumularea grăsimii abdominale este glicemia din sânge. El susține, pe baza multor studii științifice (făcute chiar în urmă cu 30 de ani!) că făina de grâu și TOATE produsele care conțin grâu cresc glicemia mai mult decât ciocolata, zahărul sau cola! Studii foarte serioase făcute de cercetători independenți au arătat că nu există alimente care să aibă INDIGE GLICEMIC atât de ridicat precum grâul! (este o comparație între ”pâinea integrală” și ciocolata Snickers – și indicele glicemic la ciocolată este mai bun decât cel al pâinii din făină integrală de grâu!).

Pâinea, făina de grâu, pizza și pastele sunt CAUZA PRINCIPALĂ a diabetului zaharat – a epidemiei de diabet care afectează copii și adulții! (alături de consumul de zahăr rafinat – la fel de dăunător).

Testați pe propria piele – dacă aveți probleme de hiperglicemie sau diabet de vreun fel – SCOATEȚI PRODUSELE DIN FĂINA DE GRÂU din alimentație timp de o lună – crescând consumul de vegetale, legume, fructe, leguminoase, semințe și nuci, pește, carne, ouă și puține lactate (de oaie). Și vedeți cum vă simțiți și măsurați glicemia!

SINDROMUL COLONULUI IRITABIL

Se știe foarte clar că făina de grâu este cauza principală a bolii celiace – o boală gravă care duce la distrugerea pereților intestinului – dacă se continuă consumul.

În schimb, ceea ce nu se știe, este că există variate grade de afectare a intestinului, legate de consumul de făină de grâu și produse din grâu – nediagnosticate – dar validate prin ”testul practic” (dispar, dacă este oprit consumul de produse din grâu): de la sindromul colonului iritabil, până la boală Crohn sau recto-colită ulcero-hemoragică, de la constipație severă, până la simptome de malabsorbție și scădere marcată în greutate, de la gaze și balonări, până la colici, crampe și dureri ”în jurul buricului” – cum apar la mulți copii, după consumul ”cerealelor” sau ”bunătăților” făcute de mama sau bunica din făina de grâu.

Cei care au probleme intestinale – pot testa aceste ipoteze prin același procedeu foarte simplu de care discutăm – opriți consumul pentru o perioadă de timp, minim o lună – pentru a evalua efectele asupra corpului fizic.

OSTEOPENIE ȘI OSTEOPOROZĂ

Făina de grâu și produsele care conțin făină de grâu produc o acidoză metabolică crescută, de asemenea o acidoză limfatică – iar corpul este nevoit să folosească sistemele sale ”de echilibrare” – adică să mobilizeze calciu din oase și magneziu din mușchi, pentru a o echilibra.

Făina de grâu pare a fi cauza nr. 1 în lume de osteoporoză și afectare a țesutului osos.

ARTRITĂ și POLIARTRITĂ

Există mii de confirmări practice ale legăturii între făina de grâu, consumul de pâine, pizza și paste și afectarea articulațiilor – cu inflamații, dureri, rigidizare articulară și deformări articulare importante. Indiferent de ”numele medicale” pe care îl dau medicii acestei afectări (artroză, artrită sau spondilită) – este vorba în principiu de același lucru – afectarea articulară și împiedicare mișcărilor normale și a unei vieți ”flexibile”.

Nu toate persoanele sunt la fel de sensibile și susceptibile la acest tip de efect – dar dacă aveți deja afectări tip dureri de genunchi, dureri de coloană (mai ales în zona cervicală), dureri de glezne sau încheieturi ale mâinii ori degetelor – faceți acest test – opriți o lună de zile consumul produselor care conțin făină de grâu. Și vedeți ce vi se întâmplă!

HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ ȘI BOLI ALE INIMII

DA! Ingredientul care ni se prezintă a fi ”sănătos pentru inimă” – de fapt, îmbolnăvește inima! Nu contează dacă grâul este măcinat la moară, că este preparat din semințe încolțite, din maia fără drojdie, din grâu organic, dacă este ”preparat manual” sau ”făcut de casă” – grâul rămâne grâu.

O plantă hibrid manipulată genetic și transformată într-o ”bombă” cu explozie întârziată în corpul omenesc.
Suntem victime ale unei imense industrii – ale unor firme care dețin atât acțiuni în agricultură, cât și în fabricile de medicamente pentru ”inimă” și ”osteoporoză”.

”Mâncați produsele noastre – și apoi consumați medicamentele de la noi!”

Produsele de grâu determină o reacție importantă – de creștere a LDL – acelor particule mici de grăsimi care ajung să se depună pe pereții vaselor. Dacă pe analize aveți colesterolul normal, dar valorile LDL crescute (și HDL scăzute) să știți că deja corpul dv este agresat și depune grăsimi pe pereții vaselor de sânge.
Opriți consumul de făinoase și refaceți analizele după o lună. Testați!

AFECȚIUNI NEUROLOGICE ȘI PSIHICE

ATAXIA CEREBELOASĂ – caracterizată prin tulburări de echilibru, de coordonare, împiedicări și căderi frecvente și tulburări mari ale calității vieții – este evident în legătură cu consumul produselor de grâu.
La fel – consumul îndelungat de făinoase poate produce neuropatii periferice – cu dureri la nivelul picioarelor și simptome diferite – până la pierderea abilității de a mai merge!

ENCEFALOPATIA provocată de gluten se manifestă prin migrene și simptome asemănătoare atacului cerebral, cum ar fi pierderea controlului asupra unui braț sau picior și dificultăți de vorbire sau vizuale.
Grâul este asociat cu demența și disfuncțiile creierului, declanșând un răspuns imunitar care afectează memoria și mintea.

Grâul agravează convulsiile la bolnavii de epilepsie.

Grâul agravează comportamentul schizofrenilor (în cartea dr. Davis vă este prezentat un experiment celebru în care un psihiatru a oprit produsele din grâu din dieta pacienților schizofrenici gravi, timp de o lună. A constatat dispariția halucinațiilor, agresivității, dedublărilor. La reintroducerea produselor de grâu, toți pacienții s-au agravat. S-a repetat această testare de 3-4 ori, până medicii au fost siguri de legătura clară între consumul de produse din grâu și agravările psihice!).

Grâul agravează copii cu AUTISM și ADHD – intensificând stereotipile (mișcările repetitive), agresivitatea și blocând limbajul.

Lumea ”creierului hrănit cu grâu” abia începe să fie studiată – dar se arată înfricoșătoare – la prima vedere!

ACNEEA și alte probleme pe piele

Principalele alimente care produc acnee – sunt produsele din făina de grâu, lactatele și zahărul.
Când acestea sunt combinate ”3 în 1” ca în situația plăcintelor cu brânză sau a dulciurilor de patiserie sau cofetărie – atunci șansa de a apare afecțiuni ale pielii este mult mărită.

Acneea apare la adolescenți, în special, datorită dezechilibrelor endocrine specifice vârstei. Dacă la aceste ”dezechilibre” se adaugă estrogenia și hiperglicemia indusă de consumul de făină de grâu – și combinația cu celelalte alimente ”dăunătoare” – avem rețeta ”sigură” pentru apariția acneei.

De asemenea, s-a descoperit că prin scoaterea din alimentație a produselor care conțin grâu – dispar diferite urticarii, diferite alte erupții (”dermatita herpetiformă” – care se manifestă prin erupții cu mănâcărimi pe coate, genunchi, fese, cap și spate), se ameliorează evident psoriazisul și dispar multe ciuperci de pe piele.

CĂDEREA PĂRULUI, mai ales la bărbați – poate fi produsă de consumul de produse de grâu (dr. Davis prezintă în carte cazul unui brutar care și-a redobândit părul după ce nu a mai consumat o perioadă ”propriile” produse!)

GRÂUL ȘI PROCESUL DE ÎMBĂTRÂINIRE

Mâncătorii de pâine și făinoase au pielea uscată (mai ales a feței, cu multe riduri), pot face cataractă și apar mai bătrâni în realitate decât vârsta lor cronologică.

Există o analiză simplă de sânge, numită Hemoglobina glicozilată, care este un indicator al glucozei în sânge (dar am văzut că produsele de grâu produc hiperglicemie) ce vă indică ”rata de îmbătrânire” a corpului. Dacă acest indicator nu depășește 5%, atunci îmbătrânirea țesuturilor este în ”parametrii” normali – dacă se depășește acest procent, înseamnă că timpul trece mai rapid pentru persoana respectivă, decât pentru alți oameni.
Dieta fără grâu (fără gluten) – este o DIETĂ ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE!

Citiți cartea lui William Davis pentru a avea informații detaliate despre toate efectele enumerate mai sus. Dar mai ales, aflați din propria experiență dacă acestea sunt ”reale” sau nu.

Nu aveți de pierdut să încercați o lună dieta fără grâu și produse din grâu.
Așa cum vă mai spuneam – veți avea un sindrom de ”sevraj” – de diferite intensități (grâul ESTE UN DROG – ȘI DĂ O DEPENDENȚĂ MAI INTENSĂ DECÂT HEROINA, ALCOOLUL SAU TUTUNUL LA UN LOC!).
O pacientă i-a spus dr. Davis ”nu-mi scoateți pâinea din alimentație, este COCAINA mea!”.
Oamenii știu.

Dar merită să treceți prin sindromuld de sevraj și apoi să beneficiați de o experiență ”la prima mână” a unei vieți trăite fără grâu.
Fără dureri de cap, fără crampe intestinale, fără constipație, fără depresie, fără variații emoționale de la tristețe la euforie, fără bube pe piele și fără dureri articulare, fără tulburări de memorie, concentrare, atenție și fără stare de slăbiciune!

Consumați din belșug vegetale și legume, alături de proteine de bună calitate (pește, carne, ouă și chiar puține lactate – dacă doriți – în special de oaie și capră) – și multe fructe.

Să identificăm împreună problemele alimentației noastre și să participăm la recăpătarea propriei noastre sănătăți!

Sursă text: centrulnatura.ro

Citește și: centrulnatura.ro: Pericolul făinii de grâu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii