Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulantura.ro Salată de iarnă (salata „boeuf” raw-vegan)

ro

18 Oct, 2021 00:00 2055 Marime text
  • Am văzut diferite rețete raw-vegan de salată „raweouf” (”boeuf” varianta raw) pe Internet, dar multe dintre ele presupuneau folosirea murăturilor (sărate) și a sării.
Nu-mi place faptul că cei care utilizează dieta raw (hrana fără foc) – fac uz (și abuz) de sare și folosesc exagerat de multe nuci și uleiuri (avocado, cocos, ulei măsline presat la rece sau măsline etc etc).

Mâncarea raw-vegan cumpărată din diferite locuri îmi cade greu, îmi produce dureri de fiere, erupții pe piele, stare proastă în tot corpul – 2-3 zile la rând.
 
De aceea, am căutat o variantă mai „dietetică” a rețetei mele preferate, încercând să înlocuiesc cât mai mult ”rădăcinoasele” și leguminoasele congelate (mazărea) cu „fructe ale legumelor”.
 
Așadar – am reușit să găsesc o variantă de ”salată de iarnă” care mi-a plăcut.
 
Ingrediente pentru salată:
  • un dovlecel curățat de coajă
  • un castravete Fabio, curățat de coajă
  • un ardei gras portocaliu (în loc de morcov)
  • un ardei gras verde închis (în loc de mazăre)
  • 3 fructe carambola mai coapte (fructul stea)
Toate ingredientele de mai sus se curăță de coajă sau se spală foarte bine și se taie cubulețe mici.

Pentru maioneză: un avocado moale și copt, 1-2 portocale, o lămâie, o linguriță de turmeric, o jumătate de linguriță de praf ghimbir, un vârf de linguriță de făină de muștar râșnită (toate componentele se amestecă într-un blender – am amestecat inclusiv lămâia curățată de coajă și cu sâmburii scoși – NU doar zeama de lămâie).
 
Peste salata făcută din cubulețe am turnat maioneza și am omogenizat-o – apoi am pus salata la rece circa 24 de ore pentru omogenizarea componentelor.

Fructul stea – sau carambola – este un fruct de culoare galben-verzui (când nu este foarte copt) sau galben (copt) și cu un gust acrișor răcoros, exact precum castraveții murați – înlocuindu-i cu succes în salată și conferindu-i acesteia exact textura pe care o căutam.

Gustată imediat după ce a fost preparată, salata nu este prea apetisantă – dar după 24 de ore este deosebit de savuroasă.

Mai ales când este asociată cu puțină sfeclă cu hrean (crude, amestecate și lăsate la macerat în puțină zeamă de lămâie).

Cine a spus că nu ne putem răsfăța cu „bunătăți” și pe dieta raw? (continuând detoxifierea, la un ritm mai lent, și fiind alături de cei dragi – care aleg încă să guste din alimentele pline de uleiuri, sare și proteine animale).âie, peste 24 de ore).

Sursă text: www.centrulnatura.ro 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii