Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cearcănele, tratate cu remedii naturiste

ro

19 Jun, 2015 15:04 1420 Marime text
Cearcănele şi pielea încreţită din jurul ochilor sunt un adevărat coşmar pentru orice persoană. Uneori, cearcănele pronunţate din jurul ochilor reprezintă un semnal pe care organismul îl trimite pentru a ne avertiza că ceva nu este în regulă. În acest caz, trebuie consultat medicul şi efectuate unele analize. Cearcănele pot fi cauzate de retenţia de apă, de afecţiuni renale, dereglări ale metabolismului sau de un anumit grad de anemie.
 
Cearcănele care apar din cauza oboselii şi a lipsei de somn pot fi remediate cu ajutorul remediilor naturiste. Unul dintre aceste remedii se referă la castravete. Atunci când se pun pe ochi felii de castravete rece, vasele de sânge se contracta, astfel se vor reduce temporar pungile de sub ochi. Ochii se vor relaxa. Se lasă să acţioneze 10-15 minute.
 
Un alt remediu foarte eficient în combaterea cearcănelor este cartoful. Feliile de cartof crud se ţin în frigider, se taie felii şi se aplică timp de zece minute. Cartofii cruzi au proprietatea de a reduce umflăturile din jurul ochilor şi de a lumina cercurile întunecate, datorită enzimelor pe care le conţin. Pentru a scăpa de cearcăne se pot folosi pliculeţe umede de ceai care au fost ţinute în frigider. Acestea se ţin pe ochi timp de 20 de minute, după care se spală faţa cu apă rece. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii