Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceaiul Oolong, multiple beneficii pentru organism

ro

16 Jul, 2014 09:01 1716 Marime text
Ceaiul Oolong este un ceai chinezesc, care se prepară din planta Camellia sinensis. Acesta are efecte antioxidante, îmbunătăţeşte aspectul pielii, stimulează concentrarea şi memoria şi este eficient împotriva bacteriilor din cavitatea bucală. Ceaiul Oolong este cunoscut pentru influenţa sa metabolică şi pentru efectul stimulant în arderea grăsimilor.
 
De asemenea, acest ceai este eficient în controlul greutăţii corporale, deoarece creşte consumul de energie şi inhibă absorbţia de grăsimi şi carbohidraţi. Polifenolul, o substanţă conţinută de acest ceai, activează enzimele care dizolvă grăsimea, precum şi pe cele care accelerează metabolismul. Totodată, susţine sănătatea danturii, funcţionarea mintală şi cognitivă, previne apariţia eczemelor şi alergiilor, întăreşte sistemul imunitar.
Ceaiul Oolong conţine şi o mică cantitate de cafeină şi are efect stimulent mai mare decât ceaiul verde sau cel negru, oferind un plus de energie. Consumul unei căni de ceai, cu 15 minute înainte de masă, va reduce insulina dar şi apetitul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii