Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul Lapacho, apreciat în multe ţări pentru proprietăţile lui medicinale

ro

03 Jul, 2015 14:48 1664 Marime text
 

Tecoma-Lapacho este un arbore mereu verde, originar din pădurile tropicale din America de Sud, din Brazilia, Argentina şi Paraguay. Având în vedere că acest copac trăieşte sute de ani şi poate creşte înalt de până la 30 de metri, a primit denumirea de „Pomul Vieţii”. Din scoarţa acestui copac se prepară ceaiul Lapacho, apreciat în multe ţări pentru proprietăţile lui medicinale care ajută la vindecarea multor boli.
 
Ceaiul Lapacho are proprietăţi analgezice, antiparazitare, antibacteriene, antioxidante, laxative, calmante, anticancerigene şi antiinflamatorii. Deoarece are efect antiparazitar şi antibacterian, de distrugere a paraziţilor, ciupercilor, bacteriilor şi de creştere a imunităţii organismului, este recomandat persoanelor care suferă de paraziţi intestinali sau de anumite infecţii bacteriene. Acest ceai are capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor şi de a reduce numărul de celule nesănătoase, fiind recomandat bolnavilor de cancer, deoarece ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate a acestora.
 
De asemenea, acest ceai este un bun remediu şi pentru afecţiunile sistemului digestiv, ajută la stimularea acestuia şi elimină senzaţia de greutate din intestine. Tot el previne îmbătrânirea prematură a organismului, elimină toxinele şi opreşte activitatea radicalilor liberi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii