Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă dacă mănânci un ardei iute pe zi

ro

07 Feb, 2020 00:00 1345 Marime text

Oamenii de știință susțin că persoanele care consumă în mod regulat alimente picante sunt atât mai longevive, cât și mai puțin susceptibile la afecțiuni și boli grave precum cancerul, bolile de inima și bolile respiratorii, scrie antena3.ro.
 
Potrivit unui studiu desfășurat de un grup de cercetători din întreaga lume și publicat în British Medical Journal (Jurnalul Medical Britanic), există o conexiune între consumul de alimente picante și speranța de viață.
 
Documentând obiceiurile a aproximativ 500.000 de oameni din China cu vârste cuprinse între 30 și 79 ani, cercetătorii au arătat ca persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante și iuți au trăit mai mult și au picat pradă mult mai rar bolilor grave sau fatale.
 
Rezultatele cercetătorilor de la Academia Chineză de Șțiinte Medicale și de la Universitatea din Oxford și Harvard confirmă și aprofundează studiile anterioare privind efectele benefice ale alimentelor picante asupra sănătații umane.
 
În toata aceasta ecuație, oamenii de știință consideră că rolul decisiv îl joacă o substanță activă numită capsaicina, care este continută de ardeiul iute și care are efect antioxidant și anti-inflamator, luptând împotriva obezității și a cancerului, scrie secretele.com.
 
Sursa foto: Wikipedia.org
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii