Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce să mănânci și să bei după mesele copioase de sărbători

ro

24 Dec, 2020 00:00 3132 Marime text
  • Senzatia de balonare, durerile de burta, de cap si starea generala de greutate si lancezeala de dupa mesele copioase de sarbatori pot fi diminuate, chiar evitate daca mancam si bem anumite produse-remedii, potrivit antena3.ro.
 
Iată ce alimente ai putea să consumi după mesele copioase de sărbători:
 

Iaurt grecesc cu fructe de padure


Chiar daca dupa o cina grea nu ai pofta de mic dejun a doua zi dimineata, nu sari peste aceasta masa importanta a zilei. Micul dejun este cel care-ti pune in miscare metabolismul pentru a digera bine pe parcursul zilei. Insa incepe cu un mic dejun usor, ideal fiind un iaurt grecesc simplu cu o mana de fructe de padure proaspete sau decongelate. Iaurtul contine lactobacilili, bacterii care ajuta la “calmarea” sistemului digestiv deseori “inflamat” de la prea multe produse zaharoase si de la alcool, explica medicul nutritionist Jessica Levinson.

Ceai verde


Pentru mai multa energie de dimineata, bea ceai verde (in locul sau pe langa cafea). Acesta este bogat in antioxidanti, reducand impactul negativ al mancarurilor prea bogate in grasimi si zaharuri asupra celulelor. Totodata, ceaiul verde contribuie la reglarea nivelului glicemiei in sange, reducand astfel poftele alimentare care apar deseori dupa un supraconsum de dulciul si alcool.
 

Omletă cu spanac și roșii
 

Daca nu te poți mulțumi cu un iaurt grecesc cu fructe de pădure la micul dejun, atunci optează pentru o omleta cu spanac și roșii. În conținutul ridicat de proteine al ouălor exista un aminoacid denumit cisteina care ajuta la descompunerea toxinelor provenite din alcool. Pe de altă parte, spanacul și roșiile ajută digestia și reduc senzația de balonare. Nu mânca omletă cu șuncă, bacon sau alte produse bogate în grăsimi căci te vei balona și mai tare și îți vei îngreună digestia.
 
 

Ceai de ghimbir sau ceai de mentă

 
Poți atenua senzația de balonarea și crampele asociate cu indigestia bând ceai de ghimbir sau ceai de mentă, chiar și combinate într-un singur preparat. Aceste ingrediente au proprietăți antispasmice, ajutând la relaxarea mușchilor de la nivelul tractului digestiv. În felul acesta, gazele vor fi eliminate mai ușor, fară dureri.
 

Banana

 
Daca ai exagerat cu consumul de alcool, înseamnă că ești și deshidratat și că ți-ai dat peste cap și nivelul de minerale din corp. Hidratează-te band mai multa apa, dar mănâncă și banane. Aceste fructe sunt bogate în potasiu, un mineral esențial pentru starea de bine a organismului (mai ales daca ai mâncat și sărat).
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii