Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce nu ştiai despre pere

ro

06 Aug, 2015 13:19 2490 Marime text
Perele, fructe cu proprietăţi benefice în cazul multor afecţiuni, conţin apă în proporţie de 80%, fibre, potasiu, fier şi vitamina C. Perele au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate şi absorbite mult mai lent faţă de alimentele care au un indice glicemic mediu sau mare. Astfel, la nivelul aparatului digestiv acţionează în combaterea arsurilor la stomac, în constipaţie şi colică biliară. Datorită conţinutului în fier, perele calmează sistemul nervos şi acţionează în astenie şi stări de surmenaj.
 
Tot ele sunt indicate în cazul afecţiunilor pulmonare, precum tuberculoză şi astm bronşic. De asemenea, ajută la calmarea tusei, eliminarea febrei, calmarea durerilor de rinichi, eliminarea calculilor renali şi eliminarea excesului de acid uric. Decoctul din pere este util în litiază renală, infecţii urinare şi adenom de prostată. Consumul de pere contribuie la creşterea imunităţii şi a rezistenţei la infecţii, previne şi combate anemia, diabetul zaharat şi colesterolul ridicat. Pe de altă parte, hidratează organele interne, reglează funcţionarea glandei tiroide, ameliorează reumatismul cronic degenerativ, artrita şi gută.
 
Perele sunt recomandate şi în prevenirea obezităţii, a diabetului şi bolilor coronariene. În special pentru diabetici, perele pot îmbunătăţi nivelul de glucoză din sânge, ele, de asemenea, ajută la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea concentraţiei. Extern, perele acţionează în combaterea unor afecţiuni ale pielii şi contribuie la întreţinerea şi hidratarea acesteia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii