Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Care sunt beneficiile uleiului de camelină

ro

26 Mar, 2015 15:49 1535 Marime text
Camelina este o plantă originară din Europa de Nord şi din Asia Centrală. Seminţele sunt utilizate pentru a obţine un ulei vegetal de înaltă calitate, care se obţine prin presarea la rece a seminţelor. Este un ulei rezistent, ce nu oxidează şi nu râncezeşte repede precum alte uleiuri. Are un gust intens, uşor picant, foarte diferit de uleiul de măsline.
 
Uleiul de camelină este bogat în grăsimi esenţiale precum, Omega-3 şi Omega-6, substanţe nutritive ce trebuie procurate din alimentaţie, deoarece organismul nu le poate produce. Acest ulei mai conţine magneziu şi vitaminele A, E, D şi K. Are proprietăţi antiinflamatorii, antibacteriene şi vermifuge, datorită cărora susţine buna funcţionare a sistemului nervos, protejează organismul, prevenind astfel atacurile cerebrale şi bolile de inimă.
 
De asemenea, uleiul de camelină este benefic şi în tratamentul hepatitei, colecistitei şi litiazei. Acest ulei creşte rezistenţa sistemului imunitar, ajută la tratarea bolilor digestive, putând fi folosit şi la tratarea afecţiunilor dermatologice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii