Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caisele ajută la menținerea memoriei

ro

11 Dec, 2017 00:00 2381 Marime text
Caisele au proprietăți medicinale nebănuit de puternice, de care putem beneficia din plin, dacă știm cum să le consumăm. Se recomandă consumul zilnic a cel puțin 350 de grame de fructe proaspete pentru prevenirea bolilor, informează Agerpres.ro.
 
Pigmenții care dau culoarea portocalie caiselor și care au, totodată, și un efect puternic antioxidant, se găsesc exclusiv în caisele proaspete și în cele uscate la soare (sau artificial, dar la temperaturi scăzute) și, într-o măsură ceva mai mică, în cele congelate. Preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, fructele își pierd efectele terapeutice și nutritive.
 
Fosforul pe care îl găsim în caise ajută la menținerea memoriei. Cercetările au arătat că sâmburii caiselor conțin, între altele, lecitină și acetilcolină, două substanțe foarte valoroase pentru procesele de memorare la nivelul creierului.
 
Sucul natural din pulpa de caise, aromat, delicios și foarte sănătos, este recomandat mai ales persoanelor care sunt foarte slăbite și obosite, sau care sunt în perioada de convalescență și trebuie să își refacă organismul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii