Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caisa este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A din lume

ro

21 Jul, 2017 00:00 3142 Marime text
Caisele au proprietăți medicinale de care putem beneficia din plin, dacă știm cum să le consumăm. Se recomandă consumul zilnic a cel puțin 350 de grame de fructe proaspete pentru prevenirea bolilor, informează Agerpres.ro.

Preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade Celsius, fructele își pierd efectele terapeutice și nutritive.
Vitaminele și mineralele conținute de caise ajută la menținerea sănătoasă a stomacului, a ficatului și a inimii.

Datorită beta-carotenului, caisele ajută la regenerarea nervilor și a țesuturilor și la menținerea vederii, protejând ochii de boli, precum cataracta sau glaucomul. Caisa este unul din cele mai bogate alimente în vitamina A din lume, fiind întrecută în acest sens doar de fructele de cătină, ceea ce o recomandă pentru reducerea riscului de degenerescență maculară, potrivit www.truthinsideofyou.org.
Consumul acestor fructe tonifică sistemul nervos, ajută la combaterea insomniilor, a stresului și a oboselii. Antioxidanți din compoziția acestora împiedică sau stopează procesele degenerative la nivelul creierului.

Fosforul pe care îl găsim în caise ajută la menținerea memoriei. Cercetările au arătat că sâmburii caiselor conțin, între altele, lecitină și acetilcolină, două substanțe foarte valoroase pentru procesele de memorare la nivelul creierului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii