Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brusturele, eficient în detoxifierea organismului

ro

09 Jul, 2014 15:21 2309 Marime text
Brusturele, una dintre cele mai răspândite plante, este cunoscută pentru proprietăţile detoxifiante în bolile de ficat, rinichi şi splină şi conţine lactonă, săruri de potasiu, vitamine din complexul B, ulei volatil şi taninuri. De asemenea, brusturele are şi proprietăţi antibacteriene, hipoglicemiante, antioxidante şi antitumorale.

Ceaiul din rădăcină de brusture este foarte eficient în detoxifierea organismului. În acest sens, se ţine o cură, ce durează două săptămâni, timp în care se consumă trei, patru căni de ceai pe zi. Brusturele normalizează tensiunea arterială, stimulează funcţia hepato-biliară, reduce nivelul glicemiei şi curăţă colonul şi rinichii. Decoctul din rădăcină de brustere este recomandat pentru încetinerea sau chiar stoparea căderii părului, dar şi pentru alungarea durerilor cauzate de reumatism, luxaţii, entorse, dar şi împotriva manifestărilor provocate de înţepăturile insectelor.

Consumul ceaiului din rădăcină de brusture, pe o perioadă de două luni, este benefic în tratarea afecţiunilor prostatei. Acest ceai se prepară din două linguri de rădăcină mărunţită şi 500 ml de apă clocotită. Folosite sub formă de cataplasme, frunzele de brusture sunt eficiente în cazul bolilor de piele, a acneei, furunculelor, dar şi în cazul rănilor infectate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii