Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boala Crohn - simptome şi alimentaţie

ro

24 Sep, 2014 00:00 3268 Marime text
Boala Crohn este o afecţiune care determină inflamaţia şi ulceraţia tractului digestiv şi se manifestă prin crampe abdominale intense şi intermitente, diaree, scăderea poftei de mâncare, anorexie, febră şi anemie. În mod normal, digestia alimentelor are loc în intestinul subţire, unde alimentele sunt descompuse, iar nutrienţii sunt absorbiţi şi distribuiţi în restul corpului prin intermediul sistemului circulator. În momentul în care intestinul subţire este inflamat, simptom întâlnit în cazul bolii Crohn, funcţia acestuia nu este îndeplinită, iar substanţele nutritive trec în intestinul gros, din acest motiv, pacienţii cu boala Crohn sunt subnutriţi şi prezintă simptome de oboseală.
 
Cauzele apariţiei acestei boli nu sunt cunoscute, dar se presupune că afecţiunea apare din cauza unui răspuns necorespunzător al sistemului imunitar, care, în mod normal, ar trebui să protejeze organismul. Boala Crohn este incurabilă, de aceea, scopul tratamentului este de a limita inflamaţia, de a corecta deficienţele nutriţionale şi de a alina simptomele.
 
Printre alimentele care pot fi consumate de către persoanele cu boala Crohn se numără afinele, anasonul, cătina, cimbrul, gutuile, hrişca, leurda, lămâile, măceşele, sucul de mere, meiul, mărarul, migdalele, morcovul, orzul verde, ovăzul verde, păpădia, pătrunjelul, urzica, usturoiul, varza, bananele, ceapa, caisele, castraveţii, cireşele, coacăzele, seminţele de dovleac, nucile, piersicile şi strugurii. Cafeaua, ciocolata, ceaiul negru, lactatele, ouăle, condimentele, preparatele din faină albă, orezul alb şi zaharul fac parte dintre alimentele ce trebuie evitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii