Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile pentru sănătate oferite de uleiul de sâmburi de struguri

ro

12 Nov, 2020 00:00 2938 Marime text
 
Sâmburii de struguri au numeroase beneficii pentru sănătate, iar uleiul din aceste seminţe are o istorie lungă în tratarea diferitelor afecţiuni. Mai mult decât atât, uleiul este folosit în produsele pentru păr, ten și corp, precum și în loțiunile și unguentele care tratează arsurile solare, scrie ziarulring.ro.
 

Te scapă de acnee și dermatită

 
Specialiștii spun că acidul linoleic, care se întâlnește în uleiul din sâmburi de struguri, are proprietăți antiinflamatoare. Acesta conține 73% acid linoleic, care poate fi benefic în tratamentul acneei, dermatitei, reacțiilor alergice, eczemei atopice, pielii uscate și senzația de mâncărime. Pentru a scăpa de aceste neplăceri aplică ulei din semințe de struguri pe zona afectată de 2-3 ori pe zi, scrie jurnalulantena3.ro.
 

Accelerează vindecarea arsurilor solare

 
Bogat în substanțe nutritive, uleiul din sâmburi de struguri te protejează de radiațiilor ultraviolete și accelerează vindecare arsurilor solare. Ia suplimente cu semințe de struguri în fiecare zi sau aplică o cantitate mică de ulei din semințe de struguri pe zonele de piele afectate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii