Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile folosirii uleiurilor esențiale. Printre cele mai îndrăgite, uleiul de trandafiri

ro

13 May, 2021 00:00 2977 Marime text
  • Multe uleiuri esențiale pot fi folosite cu brio în cadă, completând un ritual de seară relaxant, rupt direct din natură, cu note florale care încântă și îmbie la relaxare.
Pentru aromaterapie, multe uleiuri esențiale se folosesc cel mai adesea prin picurarea a doi-trei stropi într-un difuzor special. Degaja un parfum natural suav și plăcut, aduc o stare de bine, combat migrenele și insomnia, împrospătând totodată aerul.

Este important că difuzorul să fie unul ales cu atenție, pe baza de ultrasunete, astfel sunt conservate proprietățile și calitatea fluidului pentru a beneficia din plin de beneficiile pe care le oferă, scrie antena3.ro.

O metodă clasică de utilizare a acestuia în aromaterapie este prin picurarea într-o candelă ce funcționează pe baza de lumânare tip pastilă așezată sub porțiunea cu apă pentru eliberarea vaporilor în care se regăsesc și particule fine din uleiul respectiv.

Multe uleiuri esențiale pot fi folosite cu brio în cadă, completând un ritual de seară relaxant, rupt direct din natură, cu note florale care încântă și îmbie la relaxare.

Printre cele mai îndrăgite de către publicul larg se numără: uleiul de lavandă, portocale, trandafiri, lămâie, mandarină, arbore de ceai, lemongrass, eucalipt, pin, brad sau melissa. Se presară câteva picături, după preferințe, în apa caldă, fapt ce vă duce la evaporarea treptată a acestora, creând o atmosfera înmiresmată natural și relaxantă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii