Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de rucola

ro

24 Jan, 2020 00:00 1411 Marime text
Rucola este o plantă cu fruze într-o nuanță de verde închis, cu gust ușor amărui, care este folosită atât pe post de aliment, în stare crudă, cât și pe post de plantă medicinală, informează doctorul Oana Cuzino pe site-ul doc.ro.
 
Beneficiile rucolei sunt nenumărate, această plantă fiind extrem de sănătoasă. Bogată în vitamina K, vitamina A, acid folic și o mulțime de antioxidanți, rucola are efecte antiinflamatoare, vindecătoare și nu numai.
 
Îmbunătățește digestia – rucola este un aliment alcalin, echilibrând pH-ul organismului. Nivelul de pH este esențial pentru sistemul digestiv, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.
 
Rucola este un aliment cu un conținut ridicat de apă, care ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, dar și din sânge. Consmul regulat de plante precum rucola previne constipația în mod natural și îmbunătățește sănătatea colonului, dar și a altor organe.
 
Previne cancerul - rucola conține glucozinolați, fitonutrienți care luptă împotriva cancerului. Atunci când mestecăm rucola, glucozinolații se amestecă cu enzimele digestive și se transformă în nutrienți care luptă cu celulele canceroase.
 
Totodată, compușii din rucola neutralizează și efectul pe care radicalii liberi îl au asupra organismului, prevenind astfel cancerul, precum și îmbătrânirea prematură.
 
Protejează vederea – rucola conține carotenoizi, adică antioxidanți care protejează sănătatea ochilor pe măsură ce înaintăm în vârstă.
 
Protejează inima – rucola are capacitatea de a îmbunătăți sănătatea vaselor de sânge, acționând precum un antiinflamator. De asemenea, substanțele din rucola scad și nivelul de colesterol din sânge.
 
Întărește oasele – consumul de rucola fortifică oasele, o cană de rucola conținând mai bine de un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina K, despre care se știe că este necesară pentru oase puternice. Tot vitamina K previne și formarea cheagurilor de sânge.
 
Te ajută să slăbești – rucola este un aliment bogat în nutrienți, dar care nu are mai mult de 5 calorii/ o cană. Rucola este considerată un superaliment, fiind ideală în timpul curelor de slăbire, dar și pentru detoxifiere.
 
Sursă foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii