Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile consumului de ceapă

ro

30 Dec, 2019 00:00 1515 Marime text

Cu o aromă puternică atunci când e crudă și un gust plăcut dulce când e gătită, ceapa este preferată de unii și evitată de alții dintre noi.



Se potrivește în majoritatea mâncărurilor și bucătarii o folosesc deseori ca bază pentru sosuri, datorită aromei plăcute și texturii ușoare care se topește ușor, scrie Oana Cuzino pe doc.ro



Ceapa este bogată în flavonoizi, antioxidanți care ne ajută să combatem infecțiile tractului respirator și nu numai. Poate întări sistemul imunitar și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Ceapa conține, printre altele, și sulf, mineral esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular. Sulful protejează vasele de sânge, iar, în combinație cu alte substanțe din ceapă, poate regla nivelul colesterolului.
Quercetina, prezentă în ceapă, este o substanță cu beneficii pentru sistemul muscular și sistemul osos. Ceapa este recomandată sportivilor, persoanelor care urmează antrenamente fizice intense sau de fizioterapie, celor în recuperare motorie, dar și femeilor care prezintă risc de osteoporoză. Susține densitatea osoasă.
Ceapa are beneficii și pentru sistemul digestiv, datorită unui carbohidrat din compoziție. Fructooligozaharidul restabilește echilibrul florei intestinale, susținând dezvoltarea bacteriilor benefice. Ceapa calmează arsurile gastrice și simptomele indigestiei.



Un alt beneficiu al cepei constă în faptul că este bogată în vitamina C, care este necesară pentru producerea de colagen. Așadar, consumul regulat de ceapă previne îmbătrânirea prematură a pielii.



Cât despre efectele asupra sănătății noastre, ceapa este o legumă excelentă atât în scopul prevenirii unor afecțiuni, cât și în procesul de tratare a acestora.



Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii