Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile ceaiului de urzică

ro

10 Dec, 2014 09:20 1774 Marime text
Urzicile se numără printre cele mai bogate plante în substanţe benefice pentru corpul uman, fiind recomandate ca aliment sau plantă medicinală pentru detoxifierea şi regenerarea organismului. Conţin substanţe de natură proteică şi glucidică, un număr mare de aminoacizi, vitaminele B2, K şi C, polivitamina A, acid pantotenic, beta caroten, săruri de calciu, fier, magneziu, siliciu şi potasiu.  
 
Ceaiul de urzică elimină stările de anemie, ajută la reducerea retenţiei de apă, stimulează lactaţia şi ajută la recuperarea energiei după naştere. De asemenea, contribuie la detoxifierea organismului de substanţe chimice şi metale grele, acţionează bactericid, limitând sau înlăturând multiplicarea bacteriilor. Are efecte benefice în bronşită şi astm.
 
Ceaiul de urzică conţine antihistaminice naturale care sunt eficiente pentru diferite alergii, reduce simptomele cauzate de artrită sau gută. Fiind bogat în minerale şi vitamine, acest ceai contribuie la vitaminizarea organismului. Ceaiul de urzică activează regenerarea ţesuturilor şi îmbunătăţeşte aspectul tenului. Totodată, acest ceai combate mătreaţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii