Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avantajele unei băuturi minune

ro

13 Jul, 2015 00:00 1285 Marime text
Una dintre cele mai consumate băuturi din lume, ceaiul verde, este cunoscut în toată lumea pentru beneficiile sale uimitoare. O ceaşcă de ceai verde face minuni: ameliorează stările de deprimare şi scade nivelul stresului. Potrivit unui studiu, persoanele care au consumat mai mult de patru ceşti de ceai verde pe zi au redus simptomele depresive, faţă de cele care au băut o ceaşcă sau mai puţin de atât în fiecare zi.
 
Datorită proprietăţilor sale, ceaiul verde stimulează memoria şi creşte capacitatea de concentrare. Consumarea ceaiului verde fierbinte va dilata vasele de sânge şi ulterior fluxul de sânge spre creier va creşte, stimulând astfel activitatea cerebrală şi prevenind demenţa. Proprietăţile ceaiului verde reduc apetitul şi, în acelaşi timp, nivelul colesterolului, echilibrând nivelul celor două tipuri de colesterol, cel bun şi cel rău.
 
Un aliat de nădejde în prevenirea şi combaterea răcelii, ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar şi este un remediu natural pentru durerile de gât. Un alt beneficiu asigurat de ceaiul verde este dat de polifenoli, care combat bacteriile din cavitatea bucală, rezultatul fiind o respiraţie proaspătă. Consumat fără zahăr, ceaiul verde ajută dinţii, prevenind formarea tartrului, datorită taninurilor pe care această băutură le conţine. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii