Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care topesc grăsimea

ro

09 Mar, 2015 10:27 1118 Marime text
Datorită proprietăţilor termogene, muştarul iute este cel mai indicat pentru slăbit, deoarece stimulează metabolismul şi favorizează arderile rapide ale grăsimilor. Ciupercile au un conţinut bogat de proteine şi de minerale, reprezentând o bună alternativă pentru mesele îmbelşugate. Şi varza este săracă în calorii, are efect diuretic, combate constipaţia şi elimină toxinele din organism.

Pe de altă parte, iodul şi sulful, care se regăsesc în cantităţi importante în varză, stimulează metabolismul şi participă la transformarea grăsimilor în energie. Chiar dacă sunt bogate din punct de vederea caloric, nucile conţin proteine, fibre şi grăsimi bune care dau senzaţia de saţietate mai mult timp. Limonada, băută dimineaţa pe stomacul gol, ajută la eliminarea toxinelor şi la reglarea digestiei. Această băutură, datorită conţinutului mare de vitamina C, este un puternic antioxidant şi ajută la curăţarea organismului.

Merele sunt importante deoarece conţin pectină, o substanţă care împiedică absorbţia grăsimii la nivel celular. Ele stimulează absorbţia apei din alimente, contribuind astfel la eliberarea mai rapidă a grăsimilor din corp. Prin conţinutul ridicat de fibre, merele ajută stomacul să transmită creierului senzaţia de saţietate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii