Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimente care pot ameliora astmul

ro

05 Sep, 2014 00:00 1139 Marime text
Persoanele care suferă de astm cheltuiesc foarte mulţi bani pe sprayuri sau medicamente. Totuşi, există şi unele alimente care pot ajuta. O regulă de bază este aceea că fructele şi legumele proaspete sunt esenţiale în combaterea astmului.
 
Fructele de avocado sunt cele mai recomandate pentru ameliorarea simptomelor astmului. Acestea conţin glutation, un compus care nu numai că protejează celulele de efectele radicalilor liberi, dar ajută şi corpul să elimine agenţii poluanţi şi alte substanţe străine care pot cauza dificultăţi de respiraţie.
 
Pătrunjelul este un aliment care ar trebui să fie mereu prezent pe masa bolnavilor de astm. Este vorba, de fapt, despre frunzele de pătrunjel, care ajută la diminuarea flegmei expectorante şi la reducerea senzaţiei de sufocare ce apare uneori în timpul acceselor de tuse.
 
Usturoiul, cunoscut pentru puterea sa vindecătoare în multe afecţiuni, în acest caz este de un real ajutor, deoarece poate reduce histaminele din organism şi poate neutraliza reacţiile alergice care pot declanşa o criză de astm.
 
Bananele au puterea de a calma mucoasa bronşică şi de a reduce respiraţia şuierătoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii